Hírek

2015.08.23
Versenybeszámolónak indult, de...

Először sima versenybeszámolót akartam írni, de ez egy kicsit több lesz annál...

 

Igazából két versenyről is fogok írni (még sem ez lesz a beszámoló fő üzenete). Az egyik az augusztus 20-ai Kisvárdán megrendezett I. Várfürdő Fekvenyomó Kupa, a másik az augusztus 22-ei Darvason megrendezett V. Darvas Fekvenyomó Kupa. Mindkét verseny RAW fekvenyomó verseny volt, melyre engem azért hívtak, hogy levezessem a versenyt (mérlegeléstől, a speakerkedésen át egészen az eredményhirdetésig). Örömmel vállaltam el mindkét felkérést, és egyiket sem bántam meg.

 

Mindkét versenyre INGYEN SZÁLLÍTOTTUNK, ugyanis a napokban elindult az "INGYEN SZÁLLÍTÁS RENDEZVÉNYRE!" menüpontunk, melyben megtalálhatóak azok az aktuális rendezvények, melyekre INGYEN SZÁLLÍTUNK.

Részletekért katt a fenti linkre, vagy a képre! ;)

 

 

 

Kisvárdán Matuk Peti meghívásának tettem eleget, aki a főszervezője volt a versenynek, mely kiváló helyszínen a helyi Várfürdőben, szabadtéren került megrendezésre.

 

 

Nekem a helyszínre érkezéskor egyből az jutott eszembe, hogy bakker, miért nincs több verseny fürdőkben, szabadtéren?!

Úgy érzem, kiváló helyszín (jó idő esetén persze, és talán ez lehet az oka annak is, hogy sokan "nem merik" ezt meglépni), szerintem van benne fantázia, és fejlődési lehetőség is (lásd pl.: Muscle Beach, vagy a Beach Body a Balcsinál, de persze nem kell rögtön ennyire nagyban gondolkodni).

 

 

A versenyre végül a vártnál kevesebb, összesen 33 versenyző nevezett, ami betudható az utóbbi napok kicsit esősebb, borongósabb időjárásának, de a verseny napjára ebből már semmi sem volt érezhető, kiváló időjárás (nem túl meleg, de nem is fáztunk) várt mindenkire a helyszínen!

Női és férfi versenyre is sor került, és mivel a vártnál kevesebb versenyző érkezett a versenyre, a főszponzor Köblös Gabi jóvoltából (aki a helyi BioTechUSA bolt vezetője) borítékolható volt, hogy senki sem tér haza üres kézzel!

 

 

A verseny családias hangulatban, ökörködésektől sem mentesen telt, de a lényeg, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, nagyon jó hangulatban telt a verseny, sok volt az ismerős, pörgött a verseny is, minden adott volt egy kiváló délutánhoz! :)

 

 

 

Bár voltak közel 200Kg-os nyomások is (sajnos a 200Kg-ot nem sikerült senkinek sem elérnie), viszont Én mégis egy parafekvenyomót emelnék ki, aki nem más, mint Tóth István, aki 58 évesen, 61,2 Kg-os testsúllyal mérlegelve, parafekvenyomóként 140 Kg-ot nyomott (RAW!), és ezzel Ő lett a verseny abszolút bajnoka!

 

 

 

Úgy láttam mindenki jól érezte magát a versenyen, és reménykedem benne, hogy lesz folytatás! ;)

I. Várfürdő Fekvenyomó Kupa - Kisvárda

 

Viszont, ahogy az elején írtam is, ennek a beszámolónak nem is az lesz a fő üzenete, hogy milyen volt maga a verseny, ennél fontosabb dolgokról is szeretnék írni. És itt kapcsolódik össze a kisvárdai verseny az V. Darvas Női Férfi Fekvenyomó Kupával, és annak szervezőjével, Haraszti Lacival.

Szerintetek mi kell manapság egy fekvenyomó (erőemelő, esrősember, body, stb...) verseny megszervezéséhez?! Persze kellenek az eszközök (padok, súlyok, stb...), meg kell egy alkalmas helyszín (láthatjátok szabadtéren, egy strandon is megoldható...), kell díjazás is (ez mindkét helyszínen maximálisan sikerült megoldani, ezúton is gratulálok mindkét szervezőnek, és a szponzoroknak!), persze kell valaki olyan is, aki ért a versenyek lebonyolításához is kezdve a mérlegeléstől, a csoportbeosztások elkészítésén keresztül akár a speakerkedésig is (mint pl. Én... :P :D)...

 

Ugyanakkor (saját tapasztalatból is mondom, hogy) egyetlen verseny sem fog működni a fanatikus szervezők nélkül! Ők lesznek azok, akik megálmodják, megszervezik, mindent elintéznek, figyelnek a részletekre, minden követ megmozgatnak, szembe úsznak az árral, mindezt a sport iránti elkötelezettségüknek köszönhetően, 0 Ft-ért! Önzetlen, kiváló sportemberek ők, valódi példaképek, akik szeretnének valamit vissza is adni a sportnak, a szeretett sportjukat űzőknek, mindazoknak, akik időt, energiát és pénzt nem sajnálva űzik ezeket a sportokat, és elmennek egy-egy ilyen versenyre!

 

Ők viszik előre ezeket a sportágakat! Ők azok, akik megteremtik a lehetőséget azok számára is a versenyzésre, akik lehet nagyon országos szintű versenyekre nem juthatnának el, és nagyon sokak ezeken a kiváló hangulatú versenyeken szeretik meg igazán ezeket a sportágakat!

Meggyőződésem, hogy Ők a lokális mozgatórugói ezeknek a sportágaknak, Ők azok, akik olykor széllel szemben... és mégis csinálják! Űzik, szervezik, olykor alvatlanul, fáradtan, de a végén mégis mosolyogva állnak veletek össze egy közös képre a verseny végén, mert Ők nem a pénzért csinálják, nem is azért, hogy valaki egy ilyen cikkben kiemelje őket! Nem! Hidd el nekem, olykor egy verseny utáni baráti kézrázás, egy fejbiccentés egy mosollyal, egy őszinte "köszönöm" sokkal többet ér mindennél! És ez nem egy nagy valami, ennyi úgy érzem mindenkinek belefér a verseny után, bármennyire is fáradt!

Tegyük meg ezt értük, ezzel is elismerve mindazt a fáradozást, a beleölt időt és energiát, melyet a versenyek megszervezése jelent!

 

Visszatérve kicsit még az V. Darvas Női Férfi Fekvenyomó Kupára. Sajnos nincs sok képünk a versenyről, így ezzel most nem tudunk szolgálni, de annyit el tudok momdani, hogy kiváló családi hangulat várt mind a 35 nevezőre ezen a versenyen! Haraszti Laci mindent megtett azért, hogy mindenki kiválóan érezze magát a versenyen! A TOP3-nak minden egyes kategóriában az érmek mellé kupa is járt, és természetesen minden induló kapott oklevelet is.

A verseny legnagyobb nyomását 200 Kg-al Mészáros Márk mutatta be, és ezzel nyerte is az open 90Kg felettiek versenyét!

 

A verseny zárásaképp minden induló (és segítőjük) egy ízletes birkapörköltre volt a Darvasi Erőemelő Egyesület vendége.

 

Mi ezúttal is KÖSZÖNJÜK mindkét verseny szervezőjének a verseny megszervezését és a meghívást is, melynek örömmel teszünk eleget jövőre is! ;)

Webáruház készítés