Hírek

2015.06.16
Csak napi egyszer?! Felejtsd el!

Napi 1x?! Felejtsd el!

Ok, de mit?! Ilyen címmel akár a szexről is írhatnánk, de persze nem erről lesz szó. :) Ennél komolyabb témára szeretnénk felhívni sokak figyelmét, ami nem más, mint a napi egyszeri étkezés. Igen, sajnos még mindig nagyon sokszor találkozunk olyanokkal, akik azt hiszik, hogy a napi egyszeri evés a valódi sikeres fogyás titka... Nekik ezúton is szeretnénk üzenni, hogy: TÉVEDNEK! Nézzük csak miért...

 

Napi egyszeri evéskor ez történik...

A szervezetnek szüksége van vízre, fehérjékre, szénhidrátokra, zsírra (igen, zsírra is!), vitaminokra, ásványi anyagokra, hogy csak a leg alapvetőbbeket említsük... Ezeknek a bevitelét kell biztosítsuk minden nap, annak függvényében (és olyan arányban), amennyire a szervezetünknek szüksége van, ill. hogy mi a célunk a tápanyagok bevitelével.

Na már most... a szervezetünk egyszerre csak egy meghatározott mennyiségű tápanyagot tud feldolgozni, azaz annak semmi értelme, ha egyszerre megeszünk 50 csirkét, és lefojtjuk 40 krémessel (ismerős, ugye?!), mert nem tudja feldolgozni a szervezet... Ennek a „túlevésnek” két eredménye lesz:

  1. Túlterheljük a szervezetünket, hosszan lefoglaljuk az energiáit az emésztéssel, de még így sem tud mindent megemészteni, és hát tudjuk, hogy a „maradékkal” mi történik...
  2. Amit mégis meg tud emészteni, de nincs rá szüksége, az pedig feldolgozást követően hova meg? Na hova? Igen, a zsírraktárakba! S lőn zsííííííír! Ezért nem érdemes egyszerre többet enni annál, mint amennyire a szervezetnek szüksége van!

 

És mi a helyzet a "holtszezonban", amikor nem eszel?!

Na de... mi van akkor, ha a szervezet nem kap annyi tápanyagot, mint amennyire szüksége van? Ebben az esetben két dolog történik:

  1. Rohadt éhes maradsz, és majd bele döglesz a „kívánásba”...
  2. A szervezeted hozzányúl a raktárakhoz...

Ezzel azonban van egy bökkenő... A szervezet minél kevesebb energia befektetéssel szeretne minél gyorsabb eredményt elérni... És ezt úgy tudja megtenni, hogy ha olyan "raktárhoz" nyúl, amit könnyebben „megbont”, azaz könnyebben energiává tud alakítani...

A  túlságosan lecsökkentett tápanyag bevitel azt eredményezi, hogy először kiüríti a szervezet a "szénhidrát raktárait", és utána (a szinte egész napos koplalás hatására) hozzányúl az izmokhoz! Igen, leépülnek az izmok! Vagyis előbb fogja a tested izomzatát felélni, minthogy csökkenne a zsírraktár mérete!

Magyarul, ha ráállsz a mérlegre egy napi egyszeri csökkentett tápanyag bevitelű kajálásos „diéta” után, akkor azt fogod tapasztalni, hogy valóban csökkent a testsúlyod... de miért? hát azért, mert leépítette az izmaidat a szervezeted... ennyi... semmi más... A zsír viszont továbbra is marad a helyén... És hát abban szerintem egyetértünk, hogy egyáltalán nem ez a cél! Ezért kijelenthetjük, hogy A NAPI EGYSZERI EVÉSNEK SEMMI ÉRTELME!

 

De akkor mi a megoldás?!

A megoldás nem is olyan bonyolult, mint elsőre gondolnád... Ráadásul elmondjuk neked INGYEN! Mindössze annyi a dolgod, hogy feliratkozol az INGYENES 7 részes e-mail sorozatunkra, melynek címe: A diéta és a zsírégetés TITKA!

Az ingyenes tudásanyagot eléred a következő címen: http://dieta.finomprotein.hu/

Küldd el minden olyan ismerősödnek, aki még mindig a napi egyszeri étkezéssel próbál megszabadulni a súlyfeleslegétől! ;)

Webáruház készítés