Cikkek versenyekről
2015.06.28 22:58

Igényes retro, súlyos küzdelem, grip103... avagy: Vasakarat4!

 

Idén először került Magyarországon megrendezésre a Vasakarat, ami immár a 4. volt a sorban. Oroszlány adott otthont idén a versenynek, melynek a FinomProtein.hu volt az egyik főtámogatója!

 

A helyszínre érkezve erős retro hangulat lett rajtunk úrrá, de a jó értelemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

A verseny helyszíne a Bányász Klub volt, mely már eleve elég retronak hangzik, ismervén Magyarország és Oroszlány bányászati helyzetét. A Bányász Klub kialakítása egyébként is egy kissé retro hangulatú kultúrházhoz volt hasonló, meg volt alapozva a jó családi légkör! :)

 

 

Tovább erősítette bennünk ezt a retro hangulatot a közelben parkoló retro tűzoltóautó is, mely a helyi rendező csapat, azaz az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tulajdonát képezte, és nekünk kissé a szellemirtók szolgálati járművére hajazott. :)

 

 

A családias hangulat adott volt, amit tovább fokozott a verseny közbeni enegriapótlásra szolgáló zsíros kenyér lilahagymával, amit sokan jóízűen fogyasztottak is. Nem testépítő versenyen voltunk na. :) Megjegyezném, mi azért maradtunk inkább a csoki-narancs ízesítésű Whey & Oat Crisp Protein Flapjacks-nél. :)

 

 

 

A helyszínen volt elég hely a bemelegítéshez, és hogy időben végezzünk úgy lett kialakítva a helyszín, hogy a versenyzés két platformon is ment párhuzamosan. Az egyiken a hölgyek és a -85 Kg-osok versenye, míg a másikon a 105 kg alattiak és a 105 kg felettiek küzdelme folyt. Jó döntés volt a szervezőktől, mert pörgött a verseny, ugyanakkor arra nagyon figyeltek, hogy mindig legyen elég idő a bemelegítéshez.

 

 

 

A verseny során igen nagy súlyokkal dolgoztak a versenyzők, többen túl is vállalták magukat (sajnos egy bicepsz sérülés is történt), melynek a következménye az volt, hogy egyesek a maximális 5 ismétlés helyett csak 4, vagy annál kevesebb ismétlést tudtak teljesíteni (volt olyan női versenyző is, aki nagyon rosszul saccolta meg a súlyt, és mindössze egy ismétlésig jutott), súlyos árat fizetve a végelszámolásnál.

 

 

 

 

 

Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy az esélyesek esélyeshez méltóan versenyeztek, látszott rajtuk a felkészültség, érezhető volt, hogy precízen belőtték a súlyokat minden gyakorlatnál, maximum az ellenfelek szorongatása miatt kellhetett volna esetleg változtatni rajtuk. De erre nem volt végül szükség.

 

 

 

 

 

Mind a 4 csoportnak megvolt a toronymagas esélyese (Szántó Erika, Deli Norbert, Gadó András, Hegedűs Ádám), és ők hozták is a versenyüket, nem billentette ki őket semmi.

Ugyanakkor a hölgyeknél élmény volt nézni Dr. Lombosi Melinda gyakorlatait, aki világszinvonalú erőemelő versenyzőként megmutatta, hogy a csajok is megbírkóznak hatalmas súlyokkal!

 

 

Végig nagyon jó hangulat uralkodott a versenyen. Bíztatták egymást a versenyzők, üvöltések hallatszottak ki a Bányász Klubból, amilyeneket még talán nem is hallott Oroszlány... Érdekes volt látni, ahogy egyes járókelők meghallva az üvöltéseket, a versenyzők mögötti ablakhoz közelebb lépve lesekedtek, hogy mi az Isten folyik itt?! :)

 

 

 

 

Amíg a végeredmény megszületett, addig (már hagyományosan) egy Magyarországon elég újnak számító verseny zajlott le, aminek a neve Rolling Thunder. A verseny gyakorlatilag az alkar, a szorítás erejét "méri", ugyanis egy a megszokottnál sokkal vastagabb (62 mm) forgó fogantyúval kell egy kézzel felemelni minél nagyobb súlyt.

Tavaly 95 Kg-mal nyerte ezt a versenyt Adorján Balázs, idén azonban megdőlt a csúcsa, ugyanis Lóska Sándor (aki a versenyből bíróként is kivette a részét) 103 Kg-ra javította a Rolling Thunder országos csúcsot, mely még a német rekordnál is több!

Sanyi győzelmével a Taygetos.hu jóvoltából egy 16 Kg-os kettlebellel lett gazdagabb.

 

 

 

 

 

 

 

A versenyzők díjazásáról a FinomProtein.hu mellett a szervezők is bőségesen gondoskodtak. Minden (!) induló éremmel tért haza (így a nagyot mondók is elmesélhették otthon, hogy érmes helyen végeztek :P), emellé pedig mindenki számára járt az emléklap is.

Továbbá az első három helyezettnek FinomProtein.hu jóvoltából járó táplálékkiegészítők mellé díszes serlegek is jártak! Mindenki elégedett lehetett a díjazással! :)

 

 

 

A szervezőktől megtudtuk, hogy tervezik a folytatást... Várjuk! ;)

 

Vasakarat4 - Eredmények

 

Ha te is szeretnél minél nagyobb teljesítményt elérni a versenyeiden,
válaszd a FinomProtein.hu verhetetlen ár/érték arányú kiváló termékeit!:

Mikronizált kreatin monohidrát (1 kg: 3.990 Ft)

Koffein tabletta (150 x 200 mg: 2.490 Ft)

Béta-alanin (250 g: 3.790 Ft)

HMB (250 g: 3.890 Ft)

Folyékony magnézia (250 ml: 2.990 Ft)

Webáruház készítés