Cikkek kiegészítőkről
2015.08.25 20:14

8 ok, amiért neked is szükséged van omega 3-ra!

 

Mi is az az omega 3 zsírsav?

 

Ez a megnevezés, hogy omega 3 nem is egy zsírsavat, hanem egy egész "zsírsav családot" takar. A három összetevője az ALA, EPA, DHA. Ezek közül a legyakrabban előforduló az ALA (más nével alfa-linoménsav), mely azonban a legkevésbé hasznos is egyúttal, ugyanis...

 

 

 

 

...a szervezetünknek még át kell alakítania a másik két omega 3 zsírsavvá. Azonban ez nem egy túl hatékony folyamat, így csak minimális része fog az ALA-nak EPA-vá, valamint DHA-vá alakulni.

Milyen ételekben van omega 3 zsírsav?

A legjobb omega 3 zsírsav forrás a tengeri hal (pl.: lazac, makréla, hering, szardínia). Sajnos a hazai vizekben fogható halak közül egyedül a busa az, ami omega 3-at tartalmaz, a többi halfajta húsa nem. Ha szereted a tenger gyümölcseit (kagyló, tintahal, polip, garnéla, stb...), az is megfelelő. Emellett a legfőbb omega 3 források között szokták emlegetni a lenmagot és egyes olajas magvakat (mandula, dió, pekándió), és az ezekből készült olajokat is. Ugyanakkor nagyon fontos azt is tudni, hogy pl. egy lenmagolajnak hiába tartalmaz sok omega 3-at, ha annak nagy része ALA, és szinte egyáltalán nincs benne EPA és DHA. Ennek függvényében sokkal jobb választásnak bizonyulnak az állati eredetű omega 3 források!

 

Ugyanakkor nem szabad szem elől téveszteni azt a tényt sem, hogy ha kellő mennyiségű omega 3-at szeretnél bevinni a szervezetedbe, akkor ahhoz szinte folyamatosan tengeri halakat kellene fogyassz, ami nem csak nehéz kihívás, de anyagi csőd is egyúttal! :)

Ezért mi azt javasoljuk, hogy fogyassz (főleg) növényi eredetű omega 3 forrásokat is az étkezéseid során, azonban a megfelelő mennyiség beviteléhez alkalmazz halolaj kapszulát is! A nálunk kaható TPW OMEGA 3 halolaj kapszula magas EPA és DHA aránnyal rendelkezik, és napi 3 kapszula bevételével biztosított a megfelelő omega 3 mennyiség egész napra! Ráadásul a kedvező ára ellenére rögtön 270 kapszulát is kapsz tőlünk, így azonnal feltankolhatsz 3 hónapra elegendő omega 3-al!És akkor nézzük, hogy miért is annyira fontos számodra is az omega 3!

TPW OMEGA 3 halolaj kapszula
1000mg - 270 kapszula

 

Íme a 8 ok, amiért neked is szükséged van omega 3-ra:

  1. Jó hatással van a szívre és az érrendszerre!
  2. Támogatja a zsírégetést!
  3. Csökkenti a gyulladásokat!
  4. Segíti, gyorsítja a regenerációt!
  5. Jó hatással van a tüdőkapacitásra és működésére!
  6. Az izületekre is jó hatással van!
  7. Segíti az NO termelést!
  8. Serkenti a tesztoszteron szintet!

 

Kell ennél több? ;) Válaszd a TPW OMEGA 3 halolaj kapszulát!

Webáruház készítés