Új jelszó kérése

Cikkek a gasztronómia területéről

2016.12.17 22:15
Tiramisus proteinszelet recept

 

Finom tiramisus proteinszeletek lelkiismeret-furdalás nélkül!? Ettől biztosan összefut a nyál az ember szájában! ;)


 



 

 

 

Hozzávalók:

a tésztához:

- 1/2 csésze tojásfehérje

- 1/4 csésze caramel macchiato ízű Whey Protein 80

- 1 evőkanál kakaópor

- 1/4 csésze finomra őrölt zabpehely

- 1 evőkanál kókuszliszt

- 1 teáskanál instant kávé

- 1/8 csésze görög joghurt

- 1 teáskanál kávélikőr (opcionális)

 

 

a töltelékhez:

- 3 púpozott evőkanál alacsony zsírtartalmú mascarpone

- 1/8 csésze vaníliakrém ízű Whey Protein 80

 

 

a bevonathoz:

- 8 kocka 85%-os kakaótartalmú étcsokoládé

 

Elkészítés:

  1. Először süsd meg a proteinszelet tésztáját! Ehhez alaposan keverd össze a tészta hozzávalóit, és öntsd a tésztát lehetőség szerint szilikonból készült brownie vagy mini kenyér sütőformába!
  2. Süsd a tésztát 170 °C-on kb. 20 percig vagy tűpróbáig (amíg a középen beleszúrt fogpiszkálóra már nem tapad tészta)! Figyelj rá, hogy ne süsd túl a tésztát, mert úgy nagyon száraz lesz!
  3. Vedd ki a süteményt a sütőből, és hagyd hűlni! Majd vedd ki a szeleteket a formából, és egy késsel mindegyiket óvatosan vágd félbe középen!
  4. A töltelékhez keverd simára a tejsavófehérjét a mascarponéval, és kend meg a proteinszeletek egyik felét a krémmel, mintha szendvicseket vajaznál!
  5. Vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét, és forgasd meg benne a proteinszeleteket!
  6. A csokoládéba mártott, tiramisus proteinszeleteket tedd be 40 percre a hűtőbe!

 

Ha elkészítetted, küldj nekünk képet a kész proteinszeletekről és egy rövid visszajelzést, hogy hogy sikerült, mennyire ízlettek a szeletek! ;) Küldd el az e-mail címünkre (info Qkac finomprotein.hu), vagy a facebook oldalunkra (facebook.com/FinomProtein) is elküldheted akár a falunkra, akár üzenetben. ;)

 

 

Jó étvágyat hozzá! ;)

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.