Cikkek a gasztronómia területéről
2018.02.14 10:00

Mogyoróvajas szívecskék receptjeValentin napra? Vagy bármelyik napra "csak azért" mert szereted?! Igen! ;)

Hoztam neked egy olyan Isteni finom szív alakú mogyoróvajas finomságot, amit garantáltan te is és a párod is imádni fog!

Ráadásul még az elhízástól sem kell tartanotok ezen finomságok falatozása közben. ;)

 

 

 

Étcsokis-mogyoróvajas szívecskék


Hozzávalók (kb. 11 db szívecskéhez):

- 2 ek kókuszliszt
- 2 nagy csipet himalájai só
- 1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
 1. A krémes állagú mogyoróvajba belekeverem a kókuszlisztet és a himalájai sót, majd hozzáadom a juharszirupot is, és jól elkeverem egymással az összetevőket.
 2. Szívecske alakú sütikiszúróba teszek kb. 1 nagy evőkanálnyit a sűrű mogyoróvajmasszámból, majd a sütikiszúróból kiszedegetve néhány percre hűtőbe/fagyasztóba teszem a szívecskéket.
 3. Az étcsokoládét kockákra töröm, majd felolvasztom a mikróban. 30 másodpercenként ránézek, és megkeverem. Amikor tejesen feloldódott az étcsoki, belekeverem a kókuszolajat.
 4. Kiveszem a szívecskéket a hűtőből/fagyasztóból, és bekenem a tetejét, illetve az oldalát az étcsokival. Pár perc hűtés után bekenem a szívecskék alját is az étcsokival.
 5. Az étcsokis-mogyoróvajas szívecskéket elfogyasztásig hűtőben tárolom, mert szobahőmérsékleten könnyen megolvadnak.
Étcsokis-mogyoróvajas bonbonszívecskék
Hozzávalók (kb. 15 db bonbonszívecskéhez):
 
Elkészítés:
 1. Az étcsokoládét kockákra töröm, majd felolvasztom a mikróban. 30 másodpercenként ránézek, és megkeverem.
 2. Kávéskanállal szívecske alakú szilikonos bonbonformába töltöm az étcsokit úgy, hogy körülbelül a feléig/háromnegyedéig legyen a forma.
 3. Kavéskanállal minden forma közepébe helyezek egy kevés mogyoróvajat. Szükség esetén kicsit belenyomkodom a mogyoróvajat az étcsokiba.
 4. Kávéskanalat használva feltöltöm a maradék étcsokimmal a bonbonformákat.
 5. Hűtőbe/fagyasztóba teszem a bonbonformát, hogy megszilárduljon az étcsoki, majd kiszedegetem a bonbonszívecskéket.
 6. Az étcsokis-mogyoróvajas bonbonszívecskéket elfogyasztásig hűtőben tárolom, mert szobahőmérsékleten könnyen megolvadnak

 

Ha elkészítetted, küldj nekem képet a kész finomságokról és egy rövid visszajelzést, hogy hogy sikerült, mennyire ízlettek! ;) Küldd el az e-mail címemre (info Qkac finomprotein.hu), vagy a FinomProtein.hu facebook oldalra (facebook.com/FinomProtein) is elküldheted akár a falra posztolva, akár üzenetben. ;)

 

 

Jó étvágyat hozzá! ;)

Webáruház készítés