Cikkek "bulvár" fronton
2017.01.06 23:05

Kai Greene Arnold nyomdoKAIba lép?

A világ egyik legkedveltebb testépítője. A világ egyik legmagasabb edzésintelligenciával rendelkező testépítője. A világ egyik legjobb fizikumával rendelkező testépítője. Hollywoodi filmcsillag…

 

Hoppá! Hol a hiba?! Lehet sehol? Azért várjuk ki a végét…

 

 

 

 

2015-ben valami megtört...

Minden Kai Greene rajongó számára emlékezetes év marad a 2015-ös. Napokkal az Mr. Olympia verseny előtt még nem volt biztos, hogy Kai indul-e az Olympián, majd végül az utolsó pillanatban bejelentette, hogy nem vesz részt a 2015-ös Mr. Olympia versenyen.

 

Ekkor sokan érezhették azt, hogy valami megtört.

 

Előző években egyértelmű kihívója volt az egyeduralkodóvá vált Phil Heathnek és 2015-ben is úgy tűnt, hogy jól halad a felkészülése, mindenki várta a nagy összecsapást, sokan követelték, hogy végre koronázzák meg Kait, majd végül jött a sokk: mégsem méretteti meg magát a versenyen.

El is indultak a találgatások, hogy vajon miért nem indul, mi lehet a háttérben, több elmélet is napvilágot látott. Közben a rajongók reménykedtek, hogy egyszeri esetről van szó, és következő évben viszont láthatják kedvencüket az Mr. O. színpadán.

 

 

2016 a nagy visszatérés éve? Nem egészen…

 

 

Bár 2016-ban Kai Greene többször is megmutatta kiváló fizikumát és több Arnold Classic győzelmet is behúzott, bármikor szóba került a Mr. Olympia, egyértelműen (vagy ködösítve, de) kiderült, hogy a Predátor 2016-ban sem tervez az év legjobban várt testépítő versenyével.

 

Szépen lassan mindenki elkönyvelte, hogy Kai nem fog indulni a 2016-os Mr. Olymián, így már nem is annyira foglalkozott a témával senki, ráadásul Kevin Levrone meglepetés visszatérésének híre is elvonta a figyelmet a kiváló formában lévő, de az év testépítő eseményét kihagyó Kai Greeneről.

 

 

 

Kai belátta, hogy soha sem lesz Mr. Olympia?

Hiába Ő az egyik legkedveltebb testépítő a világon, hiába a kiváló fizikum, hiába tartották számon évekig Phil elsőszámú kihívójának, ez mind kevés ahhoz, hogy a Predátor egy Sandow szobrot szorongathasson. Ugyanis, (mint az már sokszor kiderült) a kiváló fizikum csak egy a sok szempont közül, ha a testépítők aktuális királyának megválasztásáról van szó (és tegyük hozzá, hogy Kai azért nem mindig hozott hibátlan fizikumot, ami főleg a Phillel való összevetéseknél vált igazán láthatóvá).

 

Kai múltja és az a tény, hogy Philt eddig még soha sem tudta a színpadon igazán megverni, miközben Heath évről-évre kirobbanó formában áll az Mr. O. színpadára, feltehetően egyértelművé tehették számára is, hogy kisebb csodának kell történnie ahhoz, hogy bezsebeljen egy Mr. Olympia címet.

 

 

Kai az ezüstfiú?

Kai sem lesz már fiatalabb, ezért szerintem belátta Ő is, hogy ha nem szeretne mindig második lenni, ha nem szeretne mindig kikapni az aktuális bajnoktól (aki jó eséllyel Phil lesz még pár évig), akkor változtatnia kell. Kezdésnek persze „jó” az is, ha nem indul Phil ellen (bár erről megoszlanak a vélemények), de az, hogy behúz minden profi versenyt amin elindul, majd az Mr. Olympiát kihagyja, az mégis csak elég necces egy Kai kaliberű profi testépítőnek. De szerencsére van most már más lehetősége is…

 

 

Cirkusz kell a népnek!

Nem, most nem arra gondolok, amit 2015-ben vállalt az Mr. Olympiát megelőzően. Inkább arra, hogy Kai nem hülye. Ő „az elme bajnoka” (Champion of Mind), és használja is az elméjét, ugyanis ha már a Mr. Olympián nem terem neki babér (senki sem a második helyért megy, mindenki győzni akar, ahogy azt tavaly Kevin Levrone is többször hangsúlyozta), a testépítés mellett azt csinálja, amihez ért: beszél, motivál, gyakorlatilag szórakoztat.

 

És mi még mindig az egyik legjobb hely a szórakoztatásra? Hát a TV! Ahová Kai már egy ideje be is tette a lábát, méghozzá az ESPN sportcsatornán láthatjuk és hallhatjuk őt a „Sunday Football countdown” című műsorban.

 

De Kai ennyivel nem elégszik meg, ugyanis a napokban jelent meg a hír, mely szerint szerződést írt alá a hollywoodi The Gersh Agencyvel. Egyelőre még nem lehet túl sokat tudni arról, hogy milyen szerepekben láthatjuk majd a Predátort.

 

Ami biztos, hogy már forgatott Kínában, ahol a Crazy Fist című film forgatásáról többször is posztolt hivatalos instagram oldalán.

Kíváncsian várom, hogy milyen szerepekben láthatjuk majd a Predátort, de ami talán még ennél is jobban érdekel az az, hogy ha komolyabbra fordulna a történet (be kell valljam, hogy azért elég szkeptikus vagyok), akkor mi lesz a testépítéssel, a versenyzéssel?! Meglátjuk…

 

Írta: Fülöp Mihály (Suta)

 

FORRÁSOK:

http://generationiron.com/kai-greene-makes-bodybuilding-history-becomes-first-since-arnold-sign-major-hollywood-agency/

http://deadline.com/2017/01/alyssa-schimel-kovert-creative-gersh-kai-greene-1201878212/

A cikkben található képek a http://generationiron.com oldalra, valamint Kai Greene Instagram oldalára (https://www.instagram.com/kaigreene/) mutatnak.

Webáruház készítés