Cikkek "bulvár" fronton
2017.03.27 08:30

Flex Fheeler a 2017-es Mr. Olympián (részben) visszatér!

Flew Wheeler is bejelentette a visszatérését, de...

... úgy néz ki soha többé nem versenyez Kevin Levrone ellen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flex Wheeler az egyik koronázatlan király.

Ha esztétikus tertépítőre kell gondoljunk, akkor sokaknak a mai napig is Kenneth "Flex" Wheeler az első, aki beugrik. Nem véletlen, ugyanis a testépítés hőskorának egyik legesztétikusabb fizikumával büszkélkedhetett. Elég, ha csak ránézünk erre az oldalsó képre, mely a legismertebb kép róla. Mint egy szobor...

De hiába az esztétikus külső, hiába a 4 Arnold Classic győzelem (1993, 1997, 1998, 2000), a 90-es években rengeteg kiváló testépítő küzdött a koronáért, mégis csak kevesen szerezhették meg. Flex nem vihetett haza egyetlen Sandow szobrot sem a 11 éves (1993-2003) profi pályafutása során. Három alkalommal is a győzelem kapujában maradt alul (1993, 1998, 1999), és be kellett érnie második helyekkel a Mr. Olympián.

 

 

 

 

 

Egészségügyi gondok = karrier vége?

Talán a vártnál is hamarabb (2003-ban 38 évesen) véget ért Flex profi karrierje, melynek egyik oka a romló egészségügyi állapota volt. Sajnos a veséi megsínylették a profi karriert, és végül veseátültetésre is szüksége volt.

Mindezek függvényében senki sem gondolta, hogy valaha is láthatjuk újra színpadon.

Azonban Kevin Levrone 2016-os visszatérését követően felröppent a hír, hogy Flex is kacérkodik a visszatérés gondolatával.

 

 

 

 

 

 

 

Kevin Levrone és Flex Wheeler újra egy színpadon?!

Hát nem!

Sokak gyomra összerezzent, amint meghallotta, hogy Flex bejelentette valóban indul a 2017-es Mr. Olympián. Kevin Levrone 2016-os produkcióját látva, és ismerve Flex Wheeler egészségügyi múltját, mindenki elkönyvelte, hogy hatalmas égés lesz számára a visszatérés, de legalább lesz kivel (Kevinnel) küzdenie, bár ehhez Kevinnek előbb még kvalifikálnia kell az ide Mr. Olympiára.

 

Majd jött a csavar a történetben: Flex nem a profi férfi testépítők között áll majd színpadra a 2017-es Mr. Olympián, hanem a Classic Physique kategóriában, ahova viszont nem kell kvalifikálnia (ahogy tavaly Levrone-nak sem kellett), ugyanis "special invite"-et kapott, azaz meghívták (nyilván megéri a szervezőknek, mert ahogy tavaly Kevinre, idén Flexre is nagyon sokan lesznek kíváncsiak).

 

Mi várható? Hol tart most?

Ebben a kategóriában a fő szempont az esztétikum. Ahogy a cikk elején is említettem, ki is lehetne erre alkalmasabb, mint maga Flex Wheeler, akinek a valaha felépített egyik legesztétikusabb fizikuma VOLT. Nem véletlen a múlt idő, ugyanis Flex idén már 52 éves lesz (Kevin, Flex... Mindenki 52 évesen őrül meg?!), és meglátszik a testén az idő és persze a kihagyás is.

Ráadásul folyamatosa találgatások mennek, hogy a tricepszének mekkora az olaj (synthol) tartalma. Sok nagyon "gyanús" videó és kép látott már napvilágot (nem csak most, már évek óta).

Meglátjuk, hogy mit hoz ki magából Flex, de gyanítom, nem kell majd hasra esni a végeredménytől (de ne legyen igazam).

Minden esetre mivel nem a profi testépítők között tér vissza, ezért eleve garantált, hogy még csak megközelítőleg sem várhatunk tőle a régi önmagára hajazó formát, így viszont jó eséllyel várható, hogy egy újabb régi nagy testépítő ejt csorbát saját életművén...

Írta: Fülöp Mihály (Suta)

 

FORRÁSOK:

A cikkben található képek Flex Wheeler Instagram oldalára (https://www.instagram.com/officialflexwheeler/) mutatnak.

Webáruház készítés